Метлайф намали с 25% употребата на енергия

Метлайф намали с 25% употребата на енергия | StandartNews.com

Инвестират над 1,5 млрд. долара за подпомагане на обществото

MetLife, която чрез своите клонове и дъщерни дружества е една от водещите животозастрахователни компании в света, обяви публикуването на годишния си доклад за корпоративна социална отговорност. Обръщайки внимание на приноса на компанията към обществото, докладът демонстрира как в същото време тя успява да реализира основните си бизнес цели и да спазва дългосрочно поетите финансови ангажименти. Докладът, озаглавен "Глобалeн принос", съдържа информация за това как компанията изпълнява екологични, социални и обществени проекти, включвайки в това число инвестициите в полза на обществото, обслужването на клиенти, програмите за служители, поддържането на многообразна работна среда, отговорността към околната среда и благотворителните дейности.

"Радваме се да споделим някои от начините, по които "Метлайф" управлява бизнеса, така че да носи допълнителна стойност за своите клиенти, служители и общности по света", каза Майк Заркън, изпълнителен вицепрезидент на отдел Корпоративни връзки. "Метлайф има близо 150-годишна история на отговорно корпоративно управление и този доклад потвърждава как и до днес продължаваме да следваме този висок стандарт", продължи той. Основана през 1868 г., MetLife предлага на глобално ниво застраховки живот, пенсионни програми, придобивки за служители и управление на активи. Обслужвайки около 100 млн. клиенти, MetLife оперира в близо 50 страни и е водещ застраховател в Япония, Латинска Америка, Азия, Европа и Близкия изток. Докладът е подготвен в съответствие с последните стандарти на Global Reporting Initiative (GRI) - неправителствена организация, която определя стандартите на доклади за устойчивост. Стандартите на GRI са международно призната рамка, според която компаниите измерват и оповестяват своите икономически, социални и обществени резултати. Следвайки установения стандарт, "Метлайф" се присъединява към хилядите компании по света в определянето на ползите и значението на своите бизнес активности. Основните акценти в доклада са:

Опазване на околната среда

От 2005 г. досега Метлайф намали употребата на енергия с 25% и редуцира със 100% вторичните емисии на парниковите газове в офисите си в САЩ и в тези, които са част от портфолиото на компанията. Метлайф притежава дялове в 46 LEED (американски стандарт за екологично строителство) сертифицирани имота, а 100% от собствените и управлявани офиси в САЩ са сертифицирани с ENERGY STAR (международен стандарт за енергийна ефективност). Повече от 5000 служители на "Метлайф" от 25 офиса се включиха в активности по повод Седмицата на Земята през 2014 г. От 2003 г. досега "Метлайф" инвестира 2,9 млрд. долара в проекти за възобновяема енергия и има дялове в повече от 25 вятърни и слънчеви паркове, които произвеждат достатъчно чиста енергия, за да захранят 1 милион домакинства.

Подобряване на стабилността в общностите

През 2014 г. "Метлайф" прави инвестиции от над 1,5 млрд. долара за подпомагане на обществото и за строежа на достъпни жилища за хората и осигурява над 3,5 млрд. долара за селскостопански заеми, насочени към земеделските производители. Фондация "Метлайф" е предоставила повече от 27 млн. долара безвъзмездна помощ за първите 2 години от поетия петгодишен ангажимент за 200 млн. долара. В допълнение, приблизително 14 млн. долара са отпуснати за развитие на общностите, младежта и образованието, гражданската и културната ангажираност и други инициативи в полза на обществото.

Повече от 7300 служители на "Метлайф" работиха като доброволци над 62 000 часа в полза на обществото в 23 държави през 2014 г.

Обслужване на клиентите

"Метлайф" е обслужила приблизително 100 млн. клиенти в целия свят през 2014 г. и е предоставила финансови услуги и продукти на 93 от първите топ 100 компании, според Fortune 500 (класация на най-добрите компании в света).
"Метлайф" е покачила нивото на клиентско удовлетворение с 33%, според проучване на клиентските нагласи или Net Promoter Scores.

Компанията е инвестирала 300 млн. долара в технологии, целящи да подобрят обслужването на клиентите и бизнес процесите.

Дари средства за деца без родители

"Метлайф" в България следва традициите на корпоративен принос и социална отговорност на компанията в глобален мащаб. През 2014 г. "Метлайф" в България в партньорство с "Джуниър Ачийвмънт" България успешно реализира първия по рода си образователен проект "Знания, които променят живота", който помогна на ученици от гимназията да повишат финансовата си грамотност. Служителите на "Метлайф" в България се включиха в инициативата на Кива, глобална онлайн платформа за набиране на средства, целяща да подпомогне малки предприемачи от цял свят да получат финансова подкрепа за своите бизнес начинания. "Метлайф" в България се включи във Великденската благотворителна инициатива на в. "Стандарт" за набиране на средства за деца лишени от родителска грижа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай