Камара "Пътища" с разкрите за "Хемус"

Държавата има некоректно отношение към пътищарите, заяви Живко Недев

Камара "Пътища" с разкрите за "Хемус" | StandartNews.com

Държавата има некоректно отношение към пътищарите – бави плащанията. Това означава фалит за нашите фирми. Думите са на заместник-председателя на УС на Браншова камара "Пътища" Живко Недев в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS.

Сумите за разплащане се променят непрекъснато, каза Недев.

Единият проблем са неразплатените суми за пътни ремонти. Другият проблем е индексацията на договорите за строителство. 

„Нашата основна цел е да строим пътища и да осигуряваме безопасността. Когато е платено, пусната фактура и платено ДДС, – не е нормално някой да каже, че няма да плаща”, каза Недев.

Относно заплахата, че на място на българските пътни строители ще бъдат повикани работници от чужди фирми, Недев каза, че досега не е видял такива. „Никой не би влязъл някъде, където непрекъснато се променят правилата. Ние искаме възложеното от държавата”, обясни той.

Относно почти половинвековния строеж на АМ „Хемус” Живко Недев каза, че сега почти не се работи по него. „Изчакват се 5-ти,6-ти участък някакви приемания. 7-ми и 8-ми участък има ОВОС, има промяна. Неработене на АМ „Хемус” означава, че се задрасква Северна България като развитие, като регион. Усещам събуждане и желание да бъде решен въпроса и в тази схема”, каза Живко Недев.

„Ние сме изпълнители, каквото ни бъде възложено, ще го изпълним. 4 пъти се провеждат процедури по текущ ремонт … Ако смятат, че не трябва да работим, нямаше да има възлагания по тези процедури”, допълни Живко Недев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай