Инфраструктурата ни пречи да станем добра дестинация

Инфраструктурата ни пречи да станем добра дестинация | StandartNews.com

Добрич. "Липсата на българско лоби ни прави лесна плячка", заяви на нарочна пресконференция в Добрич Преслав Борисов - евродепутат и член на комисията по транспорт и туризъм в ЕП по повод излъчения от ВВС филм за Слънчев бряг.

Запитан как ще коментира скандалния филм на ВВС, представящ страната ни като рай за алкохолен туризъм, евродепутатът от ГЕБР Преслав Борисов, който е член на комисията по транспорт и туризъм в ЕП, заяви: „За съжаление, страната ни е лесна плячка. Британските туристи се напиват не само в България, а навсякъде, където пътуват по света. Липсата на силно лоби ни превръща в такава. Ние сме 17 души в ЕП, но нямаме достатъчно опит и сега се учим".

Борисов заяви, че страната ни има потенциал да се бори да бъде самостоятелна туристическа дестинация, но добави, че засега България като такава не е достатъчно добре позиционирана. „Имаме достатъчно хотели, при това добри, но инфраструктурата все още в страната не е в добро състояние, което ни пречи да сме достатъчно привлекателна туристическа дестинация. Тук е ролята на държавата, която освен това трябва да зададе и рамката за развитие на бизнеса и механизмите на конкуренция" – каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай