Четвъртък,

Френски гигант в киберсигурността ще помага на България

От: Иван Ватахов -
304
Френски гигант в киберсигурността ще помага на България
A
A
A

Повече от 50 специалисти по киберсигурност ще бъдат наети в новия оперативен център на френската компания "Атос" (Atos) в София до края на годината, като се предвижда те да се увеличат до 300 в следващите няколко години, стана ясно при откриването на центъра, на което присъства министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Лорер благодари на компанията, че разпознава България като източник на таланти в тази област и изрази съжаление за това, че за последните 15 години страната ни не е свършила добра работа в тази сфера.

„В минали години бяхме свидетели на много пробиви в киберсигурността. Някои от тях бяха смешни, други опасни. В сегашната обстановка на война на територията на Европа киберсигурността трябва да бъде изключително важна за всяка страна“, заяви Лорер при откриването на центъра.

По думите му киберсигурността заедно с дигитализацията трябва да излезе на преден план. „Киберсигурността на държавата е сигурността на всички нейни граждани“, подчерта министърът на иновациите и растежа.

В България групата на "Атос" e представена от две компании с общо над 1500 служители, които предоставят IT решения и услуги за корпоративни клиенти в над 40 страни по света. За европейския гигант в сферата на IT корпоративните услуги това е 16-ият център, който компанията отваря в световен мащаб.

„С увеличаването на нашите клиенти в Европа, включително и в България, за нас беше естествено решение да открием своя следващ център за киберсигурност именно в София, където вече имаме чудесен екип от дигитални експерти“, каза Крис Море, старши вицепрезидент по киберсигурността в "Атос". "Атос" е лидерът в  Европа, предлагащ услуги за киберсигурност. Новият ни център ще осигурява ключови услуги за сигурност за нашите клиенти в региона и имаме амбицията да разрастваме локално своя бизнес дори още повече", съобщи той.

В центровете за киберсигурност на Атос по целия свят се обработват над 31 милиарда инцидентна дневно. Новият център в София ще предлага пълна гама от услуги за кибер защита, включвайки мониторинг, анализ на инциденти и други, използвайки изкуствен интелект и machine learning, за по-прецизното установяване на проблеми и тяхното бързо разрешаване.

По време на откриването на новия център Атос беше отличена и със „Зелена карта за административно обслужване“, която беше връчена от Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет. Основната цел на картата е да  оказва съдействие за индивидуално административно обслужване на инвеститорите на територията на Столична община.

В България групата на Атос e представeна от две компании с общо над 1500 служители - Atos IT Solutions & Services и Atos Bulgaria Competency Center.

Atos IT Solutions & Services поддържа 20+ бизнес функции и 1000+ процеса, като предоставя цялостни услуги като счетоводство, контрол, управление на финанси, човешки ресурси и доставки на компаниите от групата на Atos. В допълнение, дружеството доставя и услуги за бизнес комуникации за клиенти в над 40 страни по света.

Atos Bulgaria Competency Center предоставя IT решения и услуги за индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки, както и за хранително-вкусовата промишленост. Компанията е сред лидерите предлагащи най-висок клас SAP решения за корпоративни клиенти. В портфолиото й влизат клиенти като „Кока-Кола Хеленик“, Swarovski, Thysenkrupp, SEB и други.

И двете компании са сред водещите работодатели в България и са награждавани четири пъти със сертификата “Great Place To Work” от международната организация Great Place Тo Work Institute.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com