Ето го най-скъпото жилище в София! Квадратът чукна € 7000

Купиха апартамент край Докторски паметник за близо 3 млн. лева

Ето го най-скъпото жилище в София! Квадратът чукна € 7000 | StandartNews.com

За невероятните 2,8 млн. лева беше продаден на публичен търг за апартамент от 214 кв.м., намиращ се до Докторската градина в София.

Това това съобщи Мариян Петков, частен съдебен изпълнител. На организирания от него публичен търг бе изнесен делбен имот, представляващ апартамент на втори етаж в сграда на ъгъла на улиците Шипка и Сан Стефано в София, предаде Блиц.

Продажбата предизвика огромен интерес и на нея се явиха над двадесет наддаващи. Началната цена, от която започна наддаването беше в размер на 890 480 лв. Още при отваряне на писмените наддавателни предложения беше достигната цена с една трета над началната, колкото е тавана за наддаване според ГПК.След това последва устно наддавана и след нови деветнадесет наддавателни предложения, всяко в размер на една десета от началната цена, имотът бе спечелен за сумата от 2 849 536 лв.

Тази цена означава точно 6808 евро на квадратен метър без допълнителните разноски за купувача.

Според съдебния изпълнител Мариян Петков гражданите и фирмите имат голямо доверие в процедурата за продажба на имот на публичен търг и участват с интерес и все по-често, при правилно определена начална цена, се стига до сериозни наддавания, което е и основната цел на публичната продажба по ГПК – да се постигне максимална цена в интерес на страните по делото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай