Ето го Експортьор номер едно на годината

В поредния бизнес конкурс, станал вече традиция

Ето го Експортьор номер едно на годината | StandartNews.com

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за единадесета поредна година наградите “Експортьор на годината”. Събитието се проведе в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Класациите на exporter.bg обхващат фирмите от малкия и среден бизнес, защото за сайта е национална кауза, те да бъдат подкрепени. Те са изготвени от Бизнес група Активити и проверени от Националния статистически институт.

Големият кристален приз "Експортьор на годината" за Най-големи приходи от експорт през 2022 г. спечели фирма Сарк България АД.  Мудин Ниязи,

административен директор на компанията, получи ценния приз от Ивайло Шотев, заместник - министърът на икономиката и индустрията.

За единадесета поредна година Министерството на икономиката бе партньор на събитието.

Големият победител

Това е Сарк България АД. Фирмата произвежда 

електролитни медни продукти. Имат издаден от Министерство на икономиката cepтифиĸaт зa инвecтиция ĸлac A. Paзмepът нa инвecтициятa възлизa нa 17 млн. лв., ĸaтo щe бъдaт oтĸpити 40 нoви paбoтни мecтa.

Πpoeĸтът "Πpoизвoдcтвo нa мeдни пpoвoдници" нa дpyжecтвoтo имa зa цeл дa изгpaди зaвoд в Бългapия, в ĸoйтo дa ce пpoизвeждaт eлeĸтpичecĸи ĸaбeли, ocнoвнo зa aвтoмoбилнaтa пpoмишлeнocт, ĸaĸтo и cпeциaлни пpoвoдници, ĸoитo имaт шиpoĸa yпoтpeбa в aвиaциoннaтa и oтбpaнитeлнaтa индycтpии.

Кристалният приз "Експортьор на годината" за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2022 г. отиде при Айгер Инженеринг ООД. Заместник - министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев връчи наградата на Янко Янчев, съдружник в компанията.

Айгер Инженеринг ООД е семейна компания част от швейцарския холдинг AIGER GROUP AG. Фирмата създава бутикови инженерни решения от световно качество с швейцарска прецизност. Имат клиенти в над 60 държави.

Притежават над 25 световни патента, които са част от автобиографията на служителите на За девети път тази година exporter.bg даде Кристален приз „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Носител на приза стана Гопет Транс ЕООД. Рая Рендакова, търговски директор на компанията, получи ценния приз от Гълъбин Гълъбов - изпълнителен директор и председател на УС на БАЕЗ.

"Гопет Транс" ЕООД е водеща спедиторска компания с офиси и представителства в България, Румъния, Полша, Испания, Гърция и Турция. Преди две години компанията спечели Кристален приз "Експортьор на годината" за завоюване на нови пазари във връзка с откриването на офиса си в Турция - важен мост за българския износ към Турция и страните от Средния и Близкия изток. Печелила е многократно Големия кристален приз "Експортьор на годината" за най-големи приходи от експорт.

Всяка година показва висок ръст на приходите, което също беше важен фактор, за да бъде удостоена с Кристален приз за устойчивост на развитие.

За първи път в историята на конкурса «Експортьор на годината» сайтът exporter.bg връчи Кристален приз за «Криейтив за 2022». И първият носител на наградата е Бард 90 ЕООД.

За втори път тази година exporter.bg връчи Специален приз за "Добри европейски практики в експорта 2022".

И носители на ценния приз станаха Ветпром АД и Рубелла Бюти АД.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай