Домусчиев: Бизнесът и държавата да вървят ръка за ръка

Домусчиев: Бизнесът и държавата да вървят ръка за ръка | StandartNews.com

Бизнесът и държавата трябва да вървят ръка за ръка. „От това как се развива индустрията по-важно нещо за една държава няма. Във водещите икономики по света състоянието на индустрията, нейната защита и подкрепа от страна на държавата и цялата й мощ, е въпрос на национална сигурност. Това заяви Кирил Домусчиев, председател на КРИБ, пред БНТ.

Според него около 12 млрд. от тегления държавен заем от 16 милиарда лева е за стари кредити, които трябва да се връщат. „Що се отнася за останалите 4 млрд., това е въпрос на бюджет и на нещо, което парламентът трябва да гласува всяка година", посочи той, като добави, че „в момента пазарите са добри, могат да се вземат кредити при много по-изгодни условия". „Ние сме за растеж на икономиката, за икономика без дефицити".

По повод атаките по футболна линия, Домусчиев каза:

„Ядосвам се понякога на постоянните атаки към нас. Ние българите сме си такива, вместо да гледаме кой какво е постигнал и как, ние започваме да отричаме, да опитаме да дръпнем в блатото този, който изплува. "Лудогорец" се бори по модели, които сме видели във водещите европейски първенства. Нямаше да постигнем успехи в Европа, ако това, което говорят е истина. Утре ще ни обвинят, че и УЕФА е с централа в Разград. Това са пълни глупости. Тези изказвания показват интелекта на българския футбол, който е много нисък".

„Положителен пример е "Берое", който играе и не се оплаква. Клубът се развива и работи правилно. Нашите модели си приличат", каза собственикът на "Лудогорец".

Той коментира днешния мач между „Ботев" и ЦСКА, който ще определи дали „канарачетата" или „Левски" ще играят в първата шестица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай