ЧЕЗ и община Дупница обсъдиха възможностите за бъдещи проекти

Дружеството проведе работна среща с местните власти

ЧЕЗ и община Дупница обсъдиха възможностите за бъдещи проекти | StandartNews.com

ЧЕЗ Разпределение България проведе среща с местните власти в община Дупница. На нея бяха обсъдени инвестиционните намерения на двете страни и възможностите за взаимно сътрудничество при тяхната реализация.

 

На срещата присъстваха Цветомир Ралчев, директор „Стратегическо планиране и развитие на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България, Петър Нецов, регионален мениджър на дружеството в областта, Методи Чимев, кмет на община Дупница и Костадин Костадинов, председател на Общинския съвет.

 

Община Дупница предвижда предстоящо проектиране и изграждане на промишлена зона в края на града и търси възможности за полагане на подземна и надземна електроенергийна инфраструктура.

 

„Веднага щом научихме, че общината предвижда нов мащабен проект, дойдохме на място, тъй като синхронизирането на плановете на двете страни е от особено значение за навременното включване на обектите в инвестиционната програма на дружеството, която се съгласува предварително от Регулатора. Така ще можем да гарантираме, че, с първите клиенти в новата промишлена зона, които подадат заявления за присъединяване към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ Разпределение България, ще можем незабавно да стартираме съответните процедури. Междувременно ние ще проучим възможностите за предоставяне на допълнителни мощности в района и ще посъветваме общината за нуждите от полагане на тръбна мрежа, в която по-късно да прокараме необходимите кабели“, каза Цветомир Ралчев от ЧЕЗ Разпределение.

 

На срещата бяха обсъдени и възможностите за ускоряване на процедурата по предоставяне от страна на общината на петна за строеж на трафопостове в селата Червен брег, Самораново и Яхиново. ЧЕЗ Разпределение е предвидило изграждането на електроенергийните съоръжения в селата с цел подобряване на сигурността и качеството на електрозахранването в района.

 

Пресцентър на „ЧЕЗ България“ ЕАД

е-mail: [email protected]

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай