Авточастите втора употреба спестяват разходи

Поръчката от Carco.bg се доставя в рамките на един-два работни дни

Авточастите втора употреба спестяват разходи | StandartNews.com
  • Поръчката от Carco.bg се доставя в рамките на един-два работни дни
  • Всеки артикул, който предлагаме, първо се тества и проверява, казва Борислав Александров, мениджър Логистика и складова база в онлайн магазина

Българинът цени колата си повече от живота, обичат да казват застрахователите, цитирайки статистиката на сключените полици. И тъй като основната част от автопарка у нас е втора употреба, поддържката на автомобила изисква  чести ремонти. Надеждни ли са авточастите "секънд хенд", на оригиналните ли да се доверим или на тези на малки производители, откъде е най-сигурно да си ги купим и какви са правилата на търговията с тях - на тези и други важни въпроси отговаря Борислав Александров - мениджър Логистика и складова база в Carco.bg. - онлайн магазин за авточасти втора употреба.

- Един американски бизнес е бил винаги доста примамлив за находчивите българи. Става дума за търговията на използвани части за автомобили, която се осъществява по интернет. Един от успешните примери за такива платформи у нас е Carco.bg. Каква е формулата ви?

- В нашата сфера най-важни за клиентите са професионалното отношение, точността в изпълнението на поръчките и, разбира се,  местоположението. В нашия екип работят хора, които имат много опит в търговията, като всеки допълнително е преминал и през специално обучение за работа с клиенти. Търговците имат значими познания за всичко в сферата на автомобилите и поддържат високо експертно ниво. Всеки артикул, който предлагаме, първо се тества и проверява, преди да бъде обявен за продажба в каталога ни. Складът ни се намира на лесно достъпно място, което дава отлични възможности шофьорите не само от София, но и от много от населените места около столицата, да пазаруват от нас лесно и бързо. Едно от най-големите предимства, които клиентите ни получават, е, че

извършваме доставки в цяла България

а даден артикул достига до купувача си в рамките на 1 до 2 работни дни.

- Какво е най-важното в бизнеса с авточасти втора употреба - стоките да са налични, да са качествени, бързо да се поръчва?

- В търговията с авточасти втора употреба най-важните фактори са отношението на търговеца към клиента, частта да съответства на това, което клиентът търси и да е в годно за използване състояние, както и възможността тя да бъде бързо доставена до купувача.

- Защо българите все повече предпочитат да си поръчват авточасти втора употреба? Какви са предимствата?

- Възможността за покупка на авточаст втора употреба е доста привлекателна за голям процент от хората, управляващи моторни превозни средства. Главната причина за това е спестяването на разходи, които могат да бъдат вложени другаде. Една част втора употреба в повечето случаи излиза на 25-30% от стойността на същата част, ако бъде закупена нова.

- Кои са най-търсените авточасти и какви са наличностите, които поддържате?

- Едни от основните неща, за които получаваме запитвания, са части по двигателния обсег и едрогабаритни части (калници, брони, капаци и т.н.). Високо търсене има и за части по интериора. Когато един автомобил започне да трупа повече години, части като копчета, лайсни, седалки почват да избледняват, имат нарушено покритие и клиентите желаят да ги заменят по-добре изглеждащи.  

- Как се извършва доставката при онлайн поръчка?

- Доставката на авточасти от Карко се извършва чрез услугите на куриерска компания, с която работим съвместно от самото стартиране на фирмата. В момента не предлагаме собствена доставка, но предстои да видим как ще продължим в това отношение в бъдеще.

- Ако даден компонент или част не върши работа, каква е възможността за подмяна?

- Карко Индъстри предоставя на всеки от клиентите сивъзможност за връщане на закупена от нас стока в 14-дневен срок от получаването на артикула.

- Има ли възможност клиентът да дойде на място да тества частта, която иска да си купи?

- Разбира се. Складът ни е в кв. Кремиковци и всеки клиент може да заповяда и лично да получи или разгледа артикул, от който се интересува, така че да направи най-добрия избор според нуждите и предпочитанията си.

- Каква консултация клиентите могат да получат от вашите специалисти?

- В момента фирмата ни разполага с най-различни опции, чрез които клиентите могат да се свържат с нас. Най-честият избор за консултация, избиран от нашите клиенти, е чрез колцентъра ни, който работи всеки ден. Други начини за свързване с нас са чрез страницата ни във Фейсбук, профила ни в Инстаграм, официалния фирмен имейл и също така профила ни в небеизвестната платформа OLX.

Консултацията е професионална

и цели да удовлетвори конкретно запитване, да разреши конкретен проблем на клиента. Продажбата не е самоцел за нас, търсим преди всичко доволни клиенти и искрени човешки референции.   

- Какви промоции предлагате на клиентите?

- Клиентите ни имат възможност да се възползват от промоционални цени на различни артикули в каталога ни всеки месец. Доскоро имахме акция, в която при закупуване на летни гуми клиентите имаха възможност да се възползват от 20% отстъпка, а в момента всички двигатели и компресори за климатик в каталога ни също са с промоционални цени, което ги прави още по-достъпни от преди.

- Поддържат ли добре българите автомобилите или сменят частите само в краен случай?

- Автомобилът е важна част в живота на българина и все повече хора не могат да си представят живота без него. Грижата за него е част от сигурността.

Оригиналните авточасти дори втора употреба са много по-надеждни

отколкото нови на малки производители. Всичко това споделят самите клиенти и се доказва от практиката. Смятам, че българинът изгради култура по отношение на автомобилите с ясното съзнание, че това е израз на отношение към самия себе си. Да притежаваш автомобил на повече години, но той да изглежда добре и най-важното - да е здрав, е важно. Все повече хора взимат решение за покупка много преди дадена част да се превърне в неработоспособна, било от грижа към автомобила или мотивирани от изгодната цена. Ние сме до тях и винаги ще бъдем с честно отношение, експертиза и изгодни предложения!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай