2 млн. Corvette Stingray продадени тази година

2 млн. Corvette Stingray продадени тази година | StandartNews.com

Фигурките на екшън герои, различните нови игри и модерните компютърни конзоли идват и си отиват във вид на подаръци под коледната елха. Мястото на класическите автомобили играчки в чувала на Дядо Коледа обаче остава запазено и до днес, радвайки момичета и момчета от различни възрасти. Особено когато става дума за страхотен модел като новия спортен Corvette Stingray на Chevrolet.

След като спечели няколко от най-престижните награди в автомобилната област, най-новият, най-бързият и може би най-емблематичният модел на Chevrolet отбелязва още едно изключително постижение - на най-произвежданото по лиценз метално автомобилче в мащаб тази година. По данни от General Motors Branded Entertainment and Licensing през 2013 г. по света са произведени и продадени над 2 млн. oфициално лицензирани от GM моделчета Stingray.

Тази година бяха умалени всевъзможни версии на изключително известния и обичан спортен автомобил - от колекционерски модели в мащаб и малки моторизирани версии, до радиоуправляеми модели и детски колички за бутане и с педали. Новият Corvette Stingray вече съществува дори и под формата на игрална фигурка в популярната игра Monopoly Empire - първият в историята на играта "истински" автомобил.

От шест десетилетия Corvette заема непоклатимо място в умовете и сърцата на големите и малките деца в периода преди Коледа. При това не само поради участието си в известни продукции като "Колите 2", насрочения за 2014 г. следващ филм от поредицата Transformers, а и в хилядите умалени в мащаб разновидности, произвеждани от марки като Hot Wheels и Fisher Price. На пазара в САЩ Hot Wheels продължава да бъде номер 1 в автомобилната област за поредна година. Първите умалени в мащаб модели на марката слизат от производствената линия през 1968 г., като сред тях е и поколението C3 на Corvette Stingray.

Chevrolet е четвъртата по обем на продажбите автомобилна марка в света (близо 5 млн. леки и лекотоварни автомобила в над 140 държави). Този обем обаче не може да се сравни с постижението на легендарния производител на автомобилчета, който може да се похвали с над 4 млрд. произведени модели Hot Wheels от 1968 г.
Дневно по света се продават средно по 13 698 автомобила с емблемата на Chevrolet, но темповете при Hot Wheels са от друго измерение - всяка секунда в глобален мащаб се продават средно 2,75 моделчета с тази емблема. Това е повече, отколкото компаниите от детройтската "Голяма тройка" са произвели заедно от началото на автомобилната индустрия в Америка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай