Тесла с годишните прегледи на колите! Шофьори се хващат за главата

Всичко се дължи на покачването на минималната работна заплата в началото на годината

Тесла с годишните прегледи на колите! Шофьори се хващат за главата | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Техническите прегледи за автомобили, извършвани всяка година, са с нови цени, съобщи БНТ. Експерти отчитат, че собствениците на коли ще плащат почти двойно. Ако до този момент водачите са плащали за преглед между 45 и 60 лв., то сега цените достигат до 90 лева.

Според експерта Тодор Желев повишаването се дължи на покачването на минималната работна заплата в началото на годината.

"Това повишава и цената на услугата, тъй като ние трябва съответно да осигурим кадри в пунктовете за технически прегледи, на които трябва да се плащат конкурентни заплати. Това допринася за повишаването на цената услугата", обясни той.

В момента в пункта за годишни технически прегледи на самия Желев държат цена от 60 лв. за автомобил до 3,5 т., но по думите му тя може да претърпи актуализация до края на годината. Това е 15-20-процентов скок в сравнение с миналата година, признава експертът.

Относно разликата в цените, които на места вече достигат 90 лв., той коментира: "Ами, пазарът в България е свободен и всеки може да определи сам цената".

Клиентите реагирали на повишението различно - някои го приемали, "тъй като виждат общата картина с цените на абсолютно всичко", други били недоволни.

5-10 лв. била разликата в цените на годишните технически прегледи в София и в провинцията, отчита още Желев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай