Водещ психиатър предупреди за голяма опасност за младежите

Той няма да убие, но предизвиква еуфория, която бързо отминава

Водещ психиатър предупреди за голяма опасност за младежите | StandartNews.com

Проблемът с употребата на т.нар. райски газ в България продължава да бъде актуален, а случки от последните дни напомниха за изключително негативния феномен. Пред бТВ психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова предупреди за опасностите.

„Райският газ кара да се чувстваш безсмъртен“, обясни Гълъбова. По думите й райският газ се използва с медицински цели при контролирана среда, но е много опасен, когато се използва неконтролируемо.

„Той няма да убие, но предизвиква еуфория, която бързо отминава. А под тази еуфория може да се случат много неща“, каза тя.

Гълъбова беше категорична, че чувството, което създава райския газ е заразителен и кара хората да опитват отново и отново.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пловдивска дискотека се прочу с нов скандален инцидент

„Това, че си го комбинирал с алкохол още повече подвига настроените и излиташ, като един Икар“, каза док. Гълъбова. „Това е нещото, което кара младежите да го употребяват“, заяви тя.

Това има много дълбоки корени. Това е консуматорското отношение към живота, а то води до опитване. Само че опитването води до процеси, които ние не знаем как ще завършат.

„Имаме сериозно проблеми свързани с ценностната система и отбелязваме сериозен цивилизационен регрес и много сериозно проблем с институциите, които не изпълняват правомощията си с цялата строгост на закона“, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай