Ваксина без пари и срещу грип за хората над 65

Това може да стане при джипито след средата на октомври

Ваксина без пари и срещу грип за хората над 65 | StandartNews.com

Тази година 230 000 български граждани на и над 65 години могат да се ваксинират срещу сезонния грип безплатно, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

През 2021 г. желаещите, навършили 65 години, ще могат да получат имунизация при своя общопрактикуващ лекар след средата на  октомври.

След началото на октомври ваксини срещу сезонния грип ще има и в аптечната мрежа.

От ведомството подчертават, че симптомите на сезонния грип наподобяват тези при COVID-19. Грипът също е респираторно заболяване, което протича с температура, възпалено гърло, отпадналост и кашлица. Заболяването с грип след прекарана коронавирусна инфекция би се отразило сериозно на възрастните хора, на гражданите с хронични и придружаващи заболявания, както и на бременните жени.

Съгласно кратката характеристика на ваксината срещу COVID-19, тя се прилага в отстояние от 14 дни от друга ваксина. Грипът е сезонна инфекция и трябва да се ваксинираме преди неговото идване. COVID-19 е пандемия, а ваксинацията срещу коронавирусната инфекция е възможна през цялата година, се казва още в съобщението на здравното министерство.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай