Сряда,

Нигяр Джафер: Управителите на НЗОК се бунтуват

От: Редактори -
Нигяр Джафер: Управителите на НЗОК се бунтуват
A
A
A

"Свидетели сме на бунт на управителите на Здравната каса напоследък", заяви пред БНР д-р Нигяр Джафер - депутат от ДПС и заместник-председател на Народното събрание.

Според нея Министерството на здравеопазването е влязло в кръгова отбрана след изявлението на управителя на Здравната каса Дечо Дечев. Тя уточни, че д-р Дечев е предложен и избран от управляващото мнозинство. По думите ѝ той е отишъл на този пост с намерение да промени нещата в посока на прозрачно харчене на публичните средства, повече контрол и ефективно управление на обществените средства.

"98% от казаното от д-р Дечев ние бихме подкрепили и сме съгласни с това, което той казва", добави д-р Джафер и уточни: "Имаме и несъгласия. Ние сме за равнопоставеност на субектите, независимо от тяхната собственост".

Във връзка с изявлението на Дечо Дечев за разлика в цените в различните болници Нигяр Джафер заяви: "Ако ме питате дали тези цени са законни и това, което се случва, е законно - да! ... При търговете, които се провеждат от държавните и общински болници, може да се постигне по-ниска цена, защото е нормално при един търг да има конкуренция и да се постигат такива ниски показатели. Да, законно е частните структури да купуват медикамента на по-висока цена. Друг е въпросът дали е справедливо и дали е ефективно харчене на публични ресурси, защото тези средства се покриват от НЗОК. Ето това визира д-р Дечев".

Нигяр Джафер коментира, че и предходният управител на НЗОК – проф. Камен Плочев си тръгна след изявления за нередности в Касата.

Тя обобщи и политическата тема със смяната на министъра на екологията и заяви, че до края на деня от ДПС ще вземат решение дали да подкрепи предложението на коалиционния съвет на управляващите Емил Димитров да застане на поста на Нено Димов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички