Къде са местата за ваксиниране?

Лична карта и бланка за информирано съгласие са необходими за всички желаещи ваксина

Къде са местата за ваксиниране? | StandartNews.com

Приключи вторият ден на ваксинациите срещу Ковид-19. Желаещите могат да се ваксинират в цялата страна. Хронично болните трябва да носят експертиза, която да го доказва. Лична карта и бланка за информирано съгласие са необходими за всички, като бланката се попълва на място, припомня Dnevnik.

Ето къде може да се ваксинирате в неделя:

В София - петте пункта пред "Пирогов", във ВМА и в пункт в двора на "Света Анна" - от 8 до 17 часа, както и в ДКЦ "Софиямед" от 9.30 до 14.30 ч. без предварително записване. От 10 ч. в първа, втора и пета МБАЛ ще се прави ваксинации. "Александровска" болница също отваря фургон за ваксинации в двора си, който ще работи от 8.30 до 17 ч. без предварително записване, а от 10 до 17 часа ще се поставят ваксини на всички желаещи и в болница "Св. Иван Рилски".

В Бургас и областта са разкрити допълнителни кабинети, в които всички желаещи могат да се имунизират без предварително записване между 9 и 16 часа.

Имунизационният кабинет в РЗИ Перник ще работи от 11 до 13 ч. без предварително записване.

В Шумен ваксинации също ще се извършват без предварително записване между 10 и 16 ч. в неделя.

Утре ше се правят имунизации и в Благоевград и Добрич.В Плевен в неделя започва масова ваксинация в 9 кабинета от 14 до 16 часа, изисква се предварително записване. Телефоните на имунизационните кабинета могат да се видят на страницата на РЗИ.

В Кюстендил има 4 имузационни кабинета и по един в Дупница, и Бобов дол, Сапарева баня и Бобошево. Имунизация ще правят и личните лекар от неделя, както и трите болници - в Кюстендил и двете в Дупница.

От 9 до 16 часа ще работят двата кабинета за ваксинация в РЗИ-Пловдив. Имунизационни кабинети ще работят и в Раковски, Карлово, Асеновград, Първомай, съобщи пред БНРобластният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. Вижте подробности на сайта на РЗИ. МБАЛ "Медлайн" също ше ваксинира от 10 ч. всеки, който желае, без предварително записване, съобщиха от болницата.

В имунизационият кабинет на РЗИ-Варна ще се извършват имунизации на всички граждани след записване на телефон 0887713944. Кабинетът работи от 10 до 14 ч., но ако има много желаещи, ще работи до 17 часа.В Добрич започва от неделя ваксинирането в РЗИ, след предварително записване на телефон 058 588 614.

Ще работят кабинети за ваксиниране в Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански. От 10 до 12 часа ще работи имунизационният кабинет в Благоевград и Медицинския център при д-р Дафина Тачова, където също се извършват имунизации. Вижте повече на сайта на РЗИ.

За последните 24 часа са поставени над 13 000 дози ваксини, общият им брой вече е 104 268, а ваксинирани с втора доза са 26 750 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай