Чирков: Как може досега да не разкрият вируса?

Той може да стане агресивен по лабораторен път

Чирков: Как може досега да не разкрият вируса? | StandartNews.com

Възможно е по лабораторен път един вирус да се направи агресивен за човека. Това мнение изрази големият ни кардиолог проф. Александър Чирков в предаването "Лице в лице" по bTV.

По думите му при влошена стопанска политика, някоя голяма държава може да търси биологично оръжие.
Медикът припомни, че през 1918 г., през Първата световна война, 52 млн. души са почнали от грип, а от военните действия – 21 млн. души.

"Как е възможно толкова много научни институти да не могат да разберат какъв е този вирус? Как може един Робърт Кох през 1892 г. да открие туберкулозата?", попита кардиологът.

Проф. Чирков призна, че и у него е имало страх, защото е трябвало да пътува по време на пандемията, но работата му го е изисквала. Той разказа, че европейските медии дават страната ни като пример за малък брой заразени от COVID-19.

"Трябва да се направят нови структури, нови знания трябва да се придобият от българските граждани и медици. Още от първи клас до последния трябва да има часове по здравеопазване", призова кардиологът.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/06/04/prof-chirkov-vyzmojno-e-virus-da-stane-agresiven-po-laboratoren-pyt.452221
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай