ВСС отложи решението за прокурора хулиган

Предложението за временното отстраняване на Георги Асенов бе внесено от главния прокурор Иван Гешев

ВСС отложи решението за прокурора хулиган | StandartNews.com

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет със 7 на 3 гласа отложи за 22 юли гласуването за временното отстраняване от длъжност на прокурора от ВКП Георги Методиев Асенов. Предложението за временното му отстраняване бе внесено от главния прокурор Иван Гешев.

Вземането на решение бе отложено, тъй ĸaтo  зaĸoнът изиcĸвa пpeди ĸaдpoвицитe дa ce пpoизнecaт, мaгиcтpaтът дa бъдe зaпoзнaт c иcĸaнeтo зa oтcтpaнявaнeтo мy и дa мy ce дaдe възмoжнocт дa ce зaщити, пише Монитор.

Преди ден Софийският градски съд не уважи искането на прокуратурата да остави в ареста буйствалия в Плевен върховен прокурор Георги Асенов и го освободи. Той е обвинен, че на 4 юли е хулиганствал в болницата в Плевен и е унищожил телефона на охранител, крещейки: "Ти знаеш ли кой съм аз. Аз съм прокурор, сега ще видиш какво ще ти се случи".  Причина за агресията била, че магистратът и съпругата му искали да настанят тъста на прокурора за лечение, но отказали да изпълнят мерки, свързани с COVID-19. Оказа се, че това не е първа хулиганска проява на прокурора. През 2017г. отново се държал нагло, но с полицаи.

След като разбра за проявата на Асенов, Гешев коментира от профила си в туитър: “Възмутително и недопустимо поведение за висш прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай