Търсят нови прокурори в Северозапада

Конкурсът ще се проведе на два етапа

Търсят нови прокурори в Северозапада | StandartNews.com

 

Прокурорската колегия на висшия съдебен съвет обяви свободни работни места в районните прокуратури в Северозапада, научи konkurent.bg.

По две свободни позиции са обявени за „младши прокурор“ в районните прокуратури във Видин, Враца и Монтана, като се търсят и по двама „младши следователи“ в следствените отдели в областните градове.

Конкурсът за „младши прокурор“ ще се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен. Писменият ще е на 11 април 2020 г. в сградата на Софийския университет „Свети Климент Охридски", а устният изпит ще е на места определени от конкурсната комисия, поясняват от висшия съдебен съвет.

Сред изискванията към кандидатите за постовете са да имат придобита юридическа правоспособност, както и да представят медицинско удостоверение, че не страдат от психическо заболяване и медицинско удостоверение, че не се водят на учет. Необходими са им и най-малко две препоръки от преподаватели по правни науки, съдии, прокурори, следователи, адвокати или други юристи, при които е проведен стажът за придобиване на юридическа правоспособност и които познават нравствените и професионалните качества на кандидата.

Конкурсът за „младши следовател“ също ще се проведе на два етапа - писмен и устен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай