Вторник,

Търсят нови прокурори в Северозапада

От: сс -
Търсят нови прокурори в Северозапада
A
A
A

 

Прокурорската колегия на висшия съдебен съвет обяви свободни работни места в районните прокуратури в Северозапада, научи konkurent.bg.

По две свободни позиции са обявени за „младши прокурор“ в районните прокуратури във Видин, Враца и Монтана, като се търсят и по двама „младши следователи“ в следствените отдели в областните градове.

Конкурсът за „младши прокурор“ ще се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен. Писменият ще е на 11 април 2020 г. в сградата на Софийския университет „Свети Климент Охридски", а устният изпит ще е на места определени от конкурсната комисия, поясняват от висшия съдебен съвет.

Сред изискванията към кандидатите за постовете са да имат придобита юридическа правоспособност, както и да представят медицинско удостоверение, че не страдат от психическо заболяване и медицинско удостоверение, че не се водят на учет. Необходими са им и най-малко две препоръки от преподаватели по правни науки, съдии, прокурори, следователи, адвокати или други юристи, при които е проведен стажът за придобиване на юридическа правоспособност и които познават нравствените и професионалните качества на кандидата.

Конкурсът за „младши следовател“ също ще се проведе на два етапа - писмен и устен.

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички