Гешев: Длъжници сме на тормозените хора

Акциите не са индицент, те са кампания срещу битовата престъпност

Гешев: Длъжници сме на тормозените хора | StandartNews.com

"Държавата е длъжник на гражданите. Започват операции по цялата страна срещу битовата престъпност. Ще продължим, колкото е необходимо, за да се нормализират нещата. Ние ще направим всичко възможно това да стане факт", каза главният прокурор Иван Гешев .

Днес преди обяд бе задържан в кв. "Христо Ботев" участник от престъпната група, която е извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата и околностите. Други четирима са успели да избягат, но според генсека на МВР Ивайло Иванов, те са известни и с имената, и с прякорите си, и вероятно ще бъдат задържани до края на деня.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев със серия удари по битовата престъпност

 "Ще бъдем безкомпромисни, ще ползваме всичко възможно и позволено от закона, за да живеят хората спокойно и да не бъдат тормозени и да не страдат от този бич в момента", заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг.

"Ако не преосмислят поведение си, ще се изправят пред съда и ще получат каквото заслужават. То не е трудно, ако има съдействие с българските институции", коментира още главният прокурор Иван Гешев. И добави: Тези, които убиват, изнасилват, тормозят възрастни граждани по селата, крадат, грабят, трябва да преосмислят поведението си, заяви Гешев.

Започват регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна, заяви още Гешев. "Обещавам на българските граждани към края на годината ще има подробен резултат в сегмента битова престъпност. Ще ползваме всичко възможно и позволено от закона хората да живеят спокойно. Това е кампания, не е инцидент".

По повод ареста на Васил Божков, Гешев каза, че никой не е недостижим.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев обяви: Божков е задържан

"Всеки трябва да отговаря пред закона. Зад обвиняемия Божков стоят милиарди, зад Цветан Василев - също. Миню Стайков - запорирани са милиони. Съдружникът на Божков, заловен в Австрия, е имал европейска заповед за арест, бил е издирван. Той е част от престъпната групировка", поясни Гешев.

ВИЖ ОЩЕ: Издирван ортак на Божков закопчан във Виена

"Моята заплата е голяма и трябва да си я заслужа. Тя идва от обикновените български граждани", каза още обвинител номер едно и допълни: "Трябва да сме безкомпромисни през всеки. Нашият ангажимент ще бъде изпълнен в близките месеци".

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Гешев удари Пентхауса

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай