Гешев:Божков като Цв.Василев дестабилизира държавата

Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда", подкани го прокурор № 1

Гешев:Божков като Цв.Василев дестабилизира държавата | StandartNews.com
  • Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда", подкани го прокурор № 1
  • Общият враг на Прокопиев, медиите му и Божков, е прокуратурата, отсече Гешев

Васил Божков прави това, което направи и Цветан Василев - дискредитира държавата и иска нейната дестабилизация. Тава категорично заяви главният прокурор Иван Гешев, който заедно с главния секретар на МВР отиде на място по време на акцията срещу битовата престъпност в село Ореховица. Гешев коментира димките на Божков от Дубай със смс-ите и паметните записки. "Това е поредна серия, която съм гледал. Божков прави това, което направи Цветан Василев. Той иска да пренареди политическата система, за да има изгода", констатира главният прокурор по повод действията от последните дни на укрилия се в Дубай Божков, който има 11 повдигнати обвинения от прокуратурата.

ВИЖ ОЩЕ: Банкерът-беглец припява на Божков

"Василев направи така – дискредитира работата на държавата. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда", подкани го Гешев.

ВИЖ ОЩЕ:За шоуто на Божков и отмъщението на Черепа

По повод сигнал на Антикорупционния фонд Гешев коментира, че досъдебните производства са в ръцете на наблюдаващите прокурори, които работят по тях."Този сигнал не беше минал до мен. Когато дойде при мен, ще го разпределя на компетентен колега. Този фонд развива теорията, че аз наблюдавам всички досъдебни производства. От друга страна ме сигнализират и искат да се намеса. Това е шизофренично", каза Гешев.И отсече: "Ще проверим сигналите на Антикорупционния фонд, свързан с Прокопиев, както и на неговите медии, свързани със снимките, публикувани от Васил Божков. Това, че те се опитват да канонизират г-н Божков, това е поредният сериал. Така беше и с Миню Стайков, и с Баневи и с Арабаджиеви. Нормално е, просто те се обединяват по клуб по интереси, защото не се харесват, но общият враг е прокуратурата".

Главният прокурор коментира и днешните спецакции срещу престъпността, които текат в София, Плевен, Видин и Пловдив. За акцията в кв. Левски" Гешев посочи, че става дума за поръчково убийство. "Множество действия са предприети не само в София. Няколко лица са задържани”, каза обвинител номер едно. Според разследващите участниците в престъпната група са организирали и извършили поръчковото убийство на бизнесдамата Станка Марангозова.

„Никой не се справил с тази престъпност, но имаме намерения до края на годината случаите да са намалели. Дадохме такава заявка за телефонните измами още миналата година, сега те са намалели на 50%. Коронавирусът промени приоритетите в известна степен. Това обаче не е променило намеренията ни да стопим случаите на битовата престъпност”, категоричен беше Иван Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай