Заплахи и скандали заради 4 бюлетини в Кърджали

Заплахи и скандали заради 4 бюлетини в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Минути преди полунощ членовете на 61-а секция в Кърджали все още не смеят да напуснат сградата на училището без охрана. „Определено ние бяхме заплашени, бяхме заплашени до толкова, че ще бъдем заклани", споделя Малина Бойчева.

Причина за това станала заплаха, дошла от едър мъж, нахлул в изборното помещение със секретаря на районната избирателна комисия. Малко след това към тях се включил и човек, представил се за общински съветник. Тримата нахлули в секцията докато комисията брои бюлетините и вдигнали скандал заради 4 недействителни бюлетини, който станал причина за това, две жени от секцията да припаднат. 

„Те грабнаха бюлетините, започнаха да ги размятат. Аз се помолих, казах „извикайте полиция". Вънка на вратата се крещеше. Стана ми лошо, започнах да треперя", разказва Малина Бойчева. Как така е липсвал екип на полицията в секцията не е ясно, от РИК не могат да дадт обяснение.

След случката се наложило свикване на спешно среднощно заседание на РИК, което завършва с още по-интересно решение – комисията да избере да не коментира казуса. Случаят е предаден на ЦИК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай