Залози за премиер. Парламентът кипи

10 души в държавата имат право да оглавят служебно правителство

Залози за премиер. Парламентът кипи | StandartNews.com

Залози за премиер тръгнаха в парламента, след като предложеният от ПП-ДБ меморандум за "делкане" на властта разклати сглобката и в държавата замириса на избори. Според едни  ПП-ДБ ще отстъпят, ще се откажат мераците си за Външно министерство и за подялба на регулаторите съдебните постове 50:50. И ротацията все пак ще се състои. 

Според други обаче избори 2 в 1 заедно с европейските стават все по-вероятни.
По новите конституционни правила 10 души в държавата имат право да бъдат служебен премиер. 

Те са председателят на НС Росен Желязков, гуверньорът на БНБ Димитър Радев, подуправителите на БНБ Андрей Гюров, Петър Чобанов и Радослав Миленков, омбудсманът Диана Ковачева, заместничката й Елена Чернева, шефът на Сметната палата Димитър Главчев и заместниците му Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров.

Според източници от "Дондуков" 2 заради войната си с ГЕРБ Радев никога не би дал властта на Желязков или Главчев. Засега президентът бил най-склонен да избере Димитър Радев. В БНБ обаче са скептични, че той ще приеме.

Какво се случва във властта - търсете новия брой на "Стандарт", който вече е на пазара!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи