Йовчев предвижда реформи в МВР

Йовчев предвижда реформи в МВР | StandartNews.com

София. Възможно е да има реформи в МВР. Вече голяма част от тези неща, които сме планирали сме ги направили. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев за бТВ.

Той поясни, че реформата трябва да се извърши в рамките на 6 до 8 месеца в началото. "След това няма смисъл да се планират и да се провеждат реформи, защото няма да има възможност те да бъдат реално наложени, да сработят и да дадат резултат", добави Цветлин Йовчев.

Министърът каза още, че това, което е планирано ще бъде извършено до края на тази година и малка част в първото шестмесечие на следващата година.

Относно постът на шефа на „Гранична полиция", по повод подозренията на Румен Петков, че Цветлин Йовчев е в колаборация с Бойко Борисов, министър Йовчев каза, че никога не е делил колегите си на такива, които са назначени в дадено правителство, или не. „Мисля, че това е най-грешният подход", каза министър Цветлин Йовчев.

Министърът на вътрешните работи допълни, че хората трябва да бъдат оценявани по това дали имат съответната компетентност, квалификация, знания

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай