Йовчев гледа "под лупа" оградата на турската граница

Йовчев гледа "под лупа" оградата на турската граница | StandartNews.com

София. Проектът за изграждането на ограда на турската граница ще бъде гледан "под лупа". Ще бъдат направени съответните проверки и ако се установят нарушения, ще бъдат взети съответни мерки. Това обяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти.

 

„МВР изготви идейния проект и тъй като се оказа, че няма кой да подготви документацията, подготви документацията, подаде документите, които трябваше да минат през институциите, за да бъдат съгласуване. Оттук-нататък не мога да ви кажа, защото ние нямаме никакво касателство нито към преговорите, които се водят, нито към обществените поръчки, които са обявявани, нито към средствата, които ще бъдат похарчени. Ние просто нямаме касателство по този въпрос", обясни той.

 

Йовчев уточни, че премиерът не се е заинтересувал в лично качество, той се е заинтересувал като министър-председател, т.е. този въпрос е обсъждан и на заседания на Министерски съвет.

 

 „Още на това оперативно заседание, по всяка вероятност, ще вкараме един доклад, от сформираната експертна група, която проверява целесъобразността и законосъобразността на изразходваните средства, които са по линия на Фонд „Бежанци". Към момента нещата са добри, аз ще ви го предоставя и всичко ще бъде публично", заяви Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай