Виктория Василева: Само ИТН успя да победи ГЕРБ

Не е невъзможно отново да бъдем първи, каза политикът

Виктория Василева: Само ИТН успя да победи ГЕРБ | StandartNews.com

"Само ИТН успя да победи ГЕРБ и наистина ги разкара от властта". Това коментира пред БНР секретарят на ИТН Виктория Василева.

Тя увери,че ИТН са в добра кондиция и ще се справят добре на предстоящите избори. "Успехът не е резервиран за някого. Нека да не бързаме със заклинанията кой 1 или 2-ри. Това решават хората.", каза Василева по повод социлогическите проучвания.

Относно това дали са отчели грешки в поведението си в миналия парламент, в това число и ултимативния тон към останалите партии, Василева поясни, че са надценили чувството на отговорност, в това число и на партньорите в 46-тото НС.

Напомни,че в 45-то НС всички са ги молили да направят кабинет на малцинството, защото всички се страхували от втори избори. Опитът за такъв кабинет на малцинството в 46-я парламент тя определи като смела постъпка  и отговорност, в който другите партии подкрепят само политиките без да участват в него. Определи като грешка, че са били прекалено директни в преговорите с останалите и не са обяснявали достатъчно на хората какво се случва в НС.

Напомни, че именно Христо Иванов дошъл в тяхната стая в НС, където заявил, че всички назначения трябва да се одобряват от него. Въпреки личните нападки обаче ИТН са готови да работят с ДБ и новия проект на Кирил Петков и Асен Василев в следващия парламент.

Василева поясни,че нямат покана за разговори от "Продължаваме промяната". Тя заяви,че каквито и да са тези разговори, те ще бъдат за политика и принципи, а не за представителство на бъдещо правителство. Според нея е редно първо да са ясни резултатите и то в зависимост от електоралната тежест.

Василева коментира и БСП, като заяви, че по време на преговорите в 46-то НС, БСП били най-адекватни и подходили  прагматично. По думите й те показали промяна, може би заради дългите години опозиция, както и че са склонни на компромис. Тя поясни, че с БСП също биха търсили общи действия. 

Продължават да подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова за Дондуков 2.

Василева поясни, че целта им за вота на 14-ти ноември е победа. Тя поясни, че се надяват да докажат с резултата си, че ИТН не е замислен като краткосрочен проект, а  е играч, който загрява за дълъг мач. "Не е невъзможно отново да бъдем на първо място", каза тя.

Василева е уверена,че след изборите ще се сформира правителство. Тя увери, че поне те ще направят всички възможно за това и дори ще направят нужните компромиси. Иначе по-лошият вариант според нея е отново да се влезе в политическа криза и да се стигне до нови избори.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай