В Черноочене са отличници на евровота

В Черноочене са  отличници на евровота   | StandartNews.com

Черноочене. И на тези избори най-висок е вотът в община Черноочене, където до 17 часа излязоха да гласуват 50.94 % от избирателите. Местите жители се надянат, че с всеки техен пуснат глас ще дойде по-добро, въпреки че повечето младежи са на работа по строежите и ягодовите градини в Западна Европа. "Искаме не ние да ходим в Брюксел на гурбет, а Брюксел да дойде тук", така образно се изрази за евровота 26-годишният Хълми Ахмед. „Какво нямаме тук? Вижте каква природа, хората са трудолюбиви, искаме работа и добри доходи, да живеем наистина като европейци", споделиха и приятелите на младежа.

Родопчани от чернооченските села винаги са много активни на избори, защото смятат, че това е важно,защото от тях зависи как ще живеят в следващите годишни. Наблюдатели, медии и жители на Кърджали отбелязват обаче, че на тези избори липсва интригата, няма ги традиционните автобуси, няма и скандали. Не се оправдаха очакванията за мобилизиран до крайност електорат в Кърджалийския избирателен район.

Два часа преди да приключи изборния ден до урните в Кърджалийско бяха стигнали около 54 хиляди души.
Рекордьор по гласове са избирателите в секция №20 в областния град, където от общо 714 души бюлетината си за ЕП бяха пуснали 297.

След община Черноочене най –много гласували са отчетени в община Джебел - 48,26% , Крумовград – 42,88%, Ардино – 42,08%, Момчилград – 38,66%, Кирково – 36,72%. Най- ниска до 17 ч. на 25 май е активността в община Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай