Стефан Димитров каза докога остава министър

Той коментира слуховете срещу него, че е прокемърлски ориентиран

Стефан Димитров каза докога остава министър | StandartNews.com

Оставам министър, докато има указ на президента. Това заяви служебния министър Стефан Димитров, след като стана ясно, че Даниел Митов от ГЕРБ оттегли номинацията си за служебен министър на външните работи, а президентът Румен Радев отказа да подпише указ смяната на Димитров. 

"Тук не става въпрос за надежди, а за това дали ще можем да работим в екип, който позволява постигането на целите, които сме си поставили или не можем", отбеляза той, циитран от "ДарикНюз". 

Служебният министър отбеляза, че в момента, в който види, че това не се случва, дори и да няма указ на президента в тази посока, той ще е този, който ще намери начин да прекрати своя ангажимент като министър на външните работи. 

Димитров подчерта, че не си поставил срок за това. 

"Изборите знаете кога са. Има една процедура за формирането на правителство и парламент след това, в момента нагласата ми е да си изпълня ангажимента", подчерта служебният министър. 

Той коментира слуховете срещу него, че е прокемърлски ориентиран. "Не виждам основания, които са на професионална основа. Аз съм професионален дипломат, аз не съм политик", каза Димитров. 

По думите му комуникацията между него и служебния премиер Димитър Главчев не е била прекъсната. 

"Това са недоразуменията в комуникацията, когато един екип сега започва да работи. Твърденията, които се разпространяват и придобиват застрашителен характер са лишени от вярност", уточни той и допълни, че правят опит за правилната комуникация. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Maria
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук: https://shout.to/ketoex

Откажи