Станишев поздрави българските космонавти за 12 Април

Станишев поздрави българските космонавти за 12 Април | StandartNews.com

София. Лидерът на БСП Сергей Станишев поздрави българските космонавти Георги Иванов и Александър Александров по случай международния ден на космонавтиката, съобщиха от пресцентъра на БСП

Лидерът на социалистите изразил вярата си, че Иванов е вдъхновение за много млади хора да се включат в изучаването на тайните на Космоса. „Убеден съм, че с научната мисъл на страната ни можем и днес да дадем нови възможности за младите хора на България в името на просперитета на България", пише Станишев, и отбелязва, че България има сериозен потенциал, за да се включи в пазара на космически услуги в света.

Сергей Станишев поздрави и Александър Александров като българския космонавт, който реализира над 50 успешни научни експеримента, включително и с българска апаратура в Космоса. Той изтъква, че благодарение на Александров България е единствената държава в съветската програма „Интеркосмос", която е изпратила в космоса двама свои астронавти, както и стана една от малкото държави в световен план, които имат тази чест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай