Списъкът на Габровски цели деескалация на напрежението

Моя основна цел ще бъде да се деескалира напрежението, каза кандидатът за премиер

Списъкът на Габровски цели деескалация на напрежението | StandartNews.com

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски върна изпълнен първия проучвателен мандат. Пред президента Румен Радев номираният за министър-председател представи и състава и структурата на проектокабинета.

“Моя основна цел ще бъде да се деескалира напрежението. Да се влезе в един по-нормален тон на разговори между политическите сили. Но преди всичко да тръгнем заедно по основни цели, които сме си поставили за преодоляване на кризата. Да се избегне конфронтацията по тези теми, за да можем да изведем България от кризата, в която се намираме. Убеден съм, че съставът на МС, който предлагам, е способен да направи това нещо, защото всички имена тук са много добре познати в професионалните среди на всеки един от тези специалисти. Работили са на високи отговорни постове. Т.е биха могли много бързо да заработят ефективно, за да можем без да губим време да се заловим с основните кризи - бюджет, инфлация, ПВУ, Шенген и еврозоната. Убеден съм, че тези специалисти ще могат да направят това в изключително кратки срокове”, каза проф. Габровски.

От своя страна президентът Румен Радев поздрави проф. Николай Габровски за това, че в срок е изпълни задачата да представи състав на Министерски съвет.

“Сега предстои не по-малко леката задача - да търсите подкрепа в НС. Още днес ще отдам указ, с който да предложа на НС да гласува вашата кандидатура. Желая ви успех!”, отговори президентът Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай