Социалисти и патриоти искат СЕМ да бъде закрит

Социалисти и патриоти  искат СЕМ да бъде закрит  | StandartNews.com

Депутатите от БСП и Патриотичния фронт поискаха Съветът за електронни медии (СЕМ) да бъде закрит. Призивите бяха отправени минути след като парламентът отказа да приеме отчета на медийния регулатор за второто полугодие на м.г.

"СЕМ не върши абсолютно никаква работа. Този орган е излишен и трябва да бъде или реформиран, или закрит. Той се е превърнал в едно пристанище за пенсионери", обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му решението на СЕМ да даде лиценз на БНР за програма "Кърджали" противоречи на морала и обслужва теснопартийни интереси. Според Слави Бинев най-добрата стъпка, за да има свобода на словото, е разпускане на СЕМ и разследване на неговия председател. "СЕМ харчи излишни пари. Това е паразитен орган. Дейността му е безрезултатна", посочи соцдепутатът Георги Божинов.

"Закриването на СЕМ би било едно от най-големите посегателства срещу свободата на словото", коментира председателят на СЕМ Георги Лозанов. Той бе категоричен, че регулаторният орган е станал жертва на политически атаки.
Законът не предвижда санкции, ако НС не приеме отчета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай