Сачева разкри условията на ПП, проговори за компромиса

Заканите се на Асен Василев

Сачева разкри условията на ПП, проговори за компромиса | StandartNews.com

Деница Сачева разкри какви условия за поставили „Продължаваме промяната – Демократична България” при преговорите за кабинет.

Всичко по проектокабинета е договорено. Не очаквам да има никакви промени. Това, което се постигна, беше изключително труден компромис, той не подлежи на ревизия. Не би трябвало да имаме изненади, коментира за Нова тв Сачева."Не смятам, че беше необходимо Радев да прави това изказване при връчването на мандата. Доста недостоен начин да се разграничи от ПП, вместо да говори открито. Ако е имало нередности, свързани с редовното им управление, можеше да бъдат показани на обществото. Това поведение е опит да се прехвърли вина от болната вина на здравата, а зад това прозира и нежелание да има редовно правителство", каза тя.

По думите ѝ е крайно време България да се управлява от тези, които са избрани. "По отношение на Асен Василев имаме своите критики и притеснения, той е изискване на ПП, за да бъдат част от този кабинет, така че те ще носят отговорност за неговите действия. Самият той знае, че има сериозна доза недоверие към него. Има възможност да покаже дали властта е за обществена полза или лична приумица. Приемаме номинацията на Василев, но неговите предложения няма да бъдат безусловно приемани", обясни Сачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай