Р. Петков: Значи далавера е това, в което Радан Кънев не участва

Р. Петков: Значи далавера е това, в което Радан Кънев не участва | StandartNews.com

Значи далавера е това, в което Радан Кънев не участва. Това е корупционна схема, изпълнена с политически съмнения. По този начин зам.-председателят на АБВ Румен Петков коментира на пресконференция вчерашния отказа на лидера на ДСБ да има свои кандидати в процедурата по избор на ново ръководство на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

"Впечатлява ме зоологическия ентусиазъм на г-н Радан Кънев да е един от тримата-четирима борци с корупцията в България. Той не участва в раздаването на коматите. То вярно, коматите са за по-скромни, по-нормални хора. Той човекът направо си търси бялата погача", отбеляза Петков. Той си спомни избора на Управителния съвет на Народна банка и посочи - "г-н Кънев, един друг и още един- двама участваха ли в изграждането на ръководството на Народна банка? Участваха и техният представител там не е какъв да е".

"Значи там участва, а сега не участва", разтълкува зам.-шефът на АБВ. Той припомни и факта, че Реформаторският блок вече има депозиран свой кандидат за новия състав на КЗК. "Явно обаче не е първият братовчед на Радан, но пък той може би първите братовчеди ги е устроил. Този е под "втора ръка" роднина, не е включен в процедурата и по тази причина това го обявяваме за грандиозната корупционна схема на века", предположи Петков. Той "прехвърли топката" в ръцете на премиера Бойко Борисов и поиска да разбере дали той и ГЕРБ са склонни да се поддават на такъв тип рекет, натиск, безпардонна наглост. "Така те стават съучастници в разбиването на държавността и за това министър-председателят трябва да си дава ясна сметка. Той ако се е докарал до там държавата да зависи от това бай Радан какво ще каже по негов адрес, то да разпускаме и държавата", се възмути зам.-председателят на АБВ. Той дори загатна какво ще се случи "Ако на всеки 13 човека, трябва да имаме по седем министри, да знаем с какъв състав да търсим МС - със 120 човека ли?", отбеляза още Петков по адрес на Реформаторския блок.

По отношение на избора на нов състав на регулаторния орган Румен Петков припомни, че вече има приета с убедително мнозинство в парламента процедура и ако премиерът иска да покаже, че има стремеж да управлява хигиенично държавата, трябва да спазва това, което вече е решено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай