Пребиха член на МГЕРБ, партията осъди остро насилието

Пребиха член на МГЕРБ, партията осъди остро насилието | StandartNews.com

София. Член на младежката организация на ГЕРБ е бил нападнат и бит пред централата на партията в София. Това стана ясно от пресцентъра на ГЕРБ.

Младежът е освидетелстван от съдебен лекар в "Пирогов", а извършителят вече е задържан.

Оказва се, че пострадалият е бил проследен след излизане от централата и е нападнат в гръб, не е предизвикал конфликт по никакъв начин, става ясно от съобщението на партията.

От ГЕРБ изпратиха официално писмо, с което заявиха, че осъждат остро насилието над техния член. От там посочват още, че инцидентът е предварително подготвен и зад него стоят единствено политически мотиви.

"ПП ГЕРБ настоява МВР незабавно да разследва инцидента и да разкрие кои са поръчителите на нападението, както и мотивите за извършването му. Призоваваме министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР да предприемат категорични действия за гарантирането на сигурността на гражданите и опазването на реда в страната по време на предизборната кампания. В същото време изказваме благодарност към служителите от 4 РПУ в София, които незабавно задържаха извършителя на нападението. Днешният инцидент обаче е поредният категоричен пример, че правителството и в частност ръководството на МВР не се справят с гарантирането на сигурността в държавата, въпреки шумно рекламираните от тях успехи в борбата срещу организираната и битовата престъпност", пишат още "герберите".

"В началото на предизборната кампания още веднъж призоваваме лидерите и ръководствата на всички политически партии да запазим конструктивния диалог в надпреварата. Нека кампанията да бъде сблъсък на политически платформи и идеи, а не на компромати, лични атаки и насилие. Призоваваме също така всички участници в европейските избори да се разграничат от днешния инцидент и да осъдят всички подобни действия. От ПП ГЕРБ категорично заявяваме, че въпреки днешния криминален акт и всички подобни политически провокации, ще продължим да водим позитивна предизборна кампания", става ясно от писмото на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай