Петима Нинова не чакат

От 12 август излизам в предизборна кампания, обяви червената лидерка

Петима Нинова не чакат | StandartNews.com

От номинирани общо 52 души за състезанието за председател на БСП, досега петима са подали заявления за участие в партийния избор, стана ясно днес на пресконференция на лидера Корнелия Нинова.

Петимата са Галина Василева (Перник), Ирина Михайлова (Перник), Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров (Бургас), съобщи Нинова.

Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за пряк избор на председател, заяви официално червената председателка, която говори за хода на отчетно-изборната кампания в партията.

От 12 август излизам в предизборна кампания. За времето на кампанията предоставям правомощията на председател на заместник-председателя Владимир Москов, съобщи Корнелия Нинова.

Тя коментира, че тръгва кампания, че Националният съвет на БСП трябва да определи заместника й. За да се избегнат фалшиви новини и дискредитиране на партията, Нинова цитира устава на партията, според който Националният съвет на БСП следва да определи заместник, само при предсрочно прекратен мандат на председателя. В момента няма предсрочно прекратяване на пълномощията на председателя, напротив - имаме изтекъл мандат, отбеляза тя.

Нинова посочи, че съгласно правилата за пряк избор на председател, решението за предоставяне на правомощия по време на предизборната кампания трябва да го вземе тя, а не Националният съвет.

Корнелия Нинова призова т.нар. вътрешна опозиция, която има различно мнение за пътя на БСП, за начина на правене на политика и за стила на работа в БСП, да решат този спор на прекия избор на председател. "Например другарите Георги Гергов, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, които имат номинации за председател, ги призовавам да излязат с алтернативна програма, с алтернативна визия, да се явят пред партията и каквото народът реши", заяви тя.

И Кирил Добрев има време до 6-ти август да подаде своите документи, не го призовах да участва, защото не го разбирам като алтернатива, каза Нинова в отговор на въпрос за евентуално участие на заместника й в партията в надпреварата за председател.

Нинова призова кандидатите за лидерския пост към съдържателна и красива кампания. Тя се обърна и към членовете на БСП: "Нека покажем, че сме зрели за този най-демократичен начин на избор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай