Първан Симеонов посочи правилния кандидат на ГЕРБ за София

ГЕРБ са допуснали голяма грешка като са предложили Антон Хекимян

Първан Симеонов посочи правилния кандидат на ГЕРБ за София | StandartNews.com

Източник: НоваНюз

ГЕРБ са допуснали голяма грешка като са предложили Антон Хекимян за кандидат за кмет на София, а е трябвало да издигнат кандидатурата на работлив технократ, смята социологът и политически анализатор Първан Симеонов от агенция "Галъп".

"ГЕРБ не си направиха сметките, трябваше да издигнат Георги Георгиев и да са го подготвили за това две години преди вота. Навсякъде хората гласуват за леко освежаване. ГЕРБ психологически бяха свикнали със загубата в София. Издигнаха накрая Хекимян като шоу звезда", коментира той.

Според Симеонов изборният процес в България е добър - независимо на хартия или на машини. Намирам за изключително нелепо случилото се с машините, сякаш се търсеше повод да се "опраскат". Политици се зомбираха, че машинният вот им краде победите, което е абсолютна глупост, подчерта социологът.

40 000 гласа е разликата между Григорова и Терзиев, може да се стопи на балотаж, вярва той. Подкрепата на ГЕРБ и "Възраждане" за втория тур може да реши местните избори.

По думите му резултатът на ПП–ДБ е по-добър от очакваното. "Възраждане" ревнуват от Григорова, тя взе от техните избиратели, около една пета. 80% от привържениците на ГЕРБ са гласували за Хекимян, а 90% от тези на ПП–ДБ - за Терзиев. Ваня Григорова беше далеч по-ярък претендент от Деян Николов, тя е по-мажоритарен кандидат, а той - партиен.

Костадинов може да бъде спиран, само ако има конкуренция. Вероятно такава ще бъде ролята на Румен Радев, ако създаде политически проект. БСП има тук-таме добри представяния. На места обаче "Левицата" им взема от избирателите. В лявото пространство силите се раздробиха, време е да стане по-хомогенно", посочи Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай