Нинова скочи на "новото мнозинство", обричат народа на глад

Остър пост пусна във Фейсбук вицепремиерът в оставка и лидер на БСП

Нинова скочи на "новото мнозинство", обричат народа на глад | StandartNews.com

"Шокираща е безотговорността на новата коалиция ГЕРБ, “Възраждане“, ИТН и ДПС. Днес отново не влязоха в залата и провалиха кворума на парламента. Свалихте Минчев, свалихте правителството. Едни заради егото си, други заради интересите си. А интересите на народа?" Този въпрос зададе във Фейсбук профила си лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова.

Според нея ако до петък не се приеме бюджетът на Държавното обществено осигуряване, през юли няма да има увеличение на пенсиите. Ако не се приеме Законът за енергетиката, няма да се изземат свръх печалбите от енергийните дружества и няма да се подкрепят фирмите. "Следват фалити и безработица. Ако не се намали ДДС и не се премахне акциза, горивата няма да поевтинеят", предупреждава Нинова.

"Новото мнозинство е прокризисно. То блокира държавата. То ни вкара не само в политическа криза, но обрича народа на глад на прага на тежка есен и още по-тежка зима. Събрахте се! Хайде управлявайте! Поемете и понесете отговорност за безотговорността си", пише вицепремиерката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай