НДСВ подкрепя Вили Лилков за кмет на София

Партията изрази своята позиция в специална декларация

НДСВ подкрепя Вили Лилков за кмет на София | StandartNews.com

Оперативното ръководството на НДСВ взе решение да подкрепи кандидатурата на проф. Вили Лилков за кмет на София. Партията изрази своята позиция в специална декларация:    

„На заседанието си на 1 юли т.г. националният съвет на НДСВ прие кратък анализ на актуалната политическа обстановка и констатира, че изборите за органи на местната власт приближават в условия на обществена поляризация, двусмислени и оспорими действия на правителството, партизански назначения в регулаторните органи при нарастващи противоречия между субектите на властта.

Става все по-ясно, че повечето партии се ръководят от конюнктурни тяснопартийни интереси. На този фон номинирането на проф. Вили Лилков за кмет на София е добра новина, в която се съдържа предложение столичните избиратели старателно да съпоставят неговата кандидатура с всички останали и да вземат рационално решение.

НДСВ винаги е подкрепяло усилия в органите на местната власт да влизат хора отговорни и компетентни, с разпознаваеми обществен профил и политическо минало. Проф. Вили Лилков отговаря на такъв сериозен и комплексен критерий. Неговите позиции и действията на неговия екип получават общата морална подкрепа на оперативното ръководство на НДСВ, а окончателното решение за позицията на партията до изборите за местна власт ще се вземе на заседание на националния съвет на 2 септември тази година.“     

От оперативното ръководство на НДСВ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай