Найденов: Агенция ще разпродава военните имоти

Найденов: Агенция ще разпродава военните имоти | StandartNews.com

Стара Загора. Министерството на отбраната смята да създаде отново държавна агенция, която да стопанисва и се разпорежда с военните имоти. В момента имаме близо 1100 имота, които по едно странно хрумване на бившите управляващи се стопанисват от централното военно окръжие и от неговите регионални структури, аргументира промяната военният министър Ангел Найденов във вторник в Стара Загора.

Разпродажбата им пък се извършвала от една дирекция в министерството, което не било редно. Новата агенция щяла да бъде създадена с промяна в устройствения правилник на военното министерство.

Министър Найденов, който участва в церемонията по изпращането на поредния 13-и контингент на Българската армия в Афганистан, зарадва и неработещите съпруги на войните в подобни чуждестранни мисии. С очакваната актуализация на държавния бюджета техните месечни обезщетения щели да бъдат увеличени от 270 лв. до размера на минималната работна заплата и щели да нарастват заедно с нея.

Досега тези обезщетения са били абсолютно нелогично записани в Закона за държавния бюджет, може ми за алиби на министъра, че е безпомощен да ги промени, припомни Найденов.

Той коментира и резултатите от неотдавнашния референдум за съдбата на военния полигон „Змейово". „Въпросът не е в резултатите, а в това, че до този момент не съм видял нито убедително доказателство, че полигонът е източник на обгазяванията в района", посочи министърът като обясни защо не бива да се закрива военния обект.

Найденов поздрави офицерите и войниците от 13-та рота, общо 300, сред тях и жени, които заминават на поредната военна мисия в Афганистан. Той подари на командира на ротата, подп. Тихомир Димчев, икона на Св. Георги Победоносец с пожелание да ги пази в трудната им мисия – охраната на летище Кандахар.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай