Намериха забравени бюлетини в Пловдив

Намериха забравени бюлетини в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Чувал с бюлетини е открит в късния следобед в понеделник, часове след като бе обявен края на изборния ден в Пловдив, предаде Дарик.

Бюлетините са намерени в източния край на палата №7 на пловдивския панаир. По информация на Дарик те са предадени на отговорно пазене в Районна прокуратура Пловдив.

Все още не е ясно от коя изборна секция в Пловдив са изоставените бюлетини.

По закон след приемане на протоколите от районната избирателна комисия бюлетините, екземплярът от протокола, предназначен за областната администрация, и останалите книжа и материали се предават от членовете на секционните избирателни комисии по чл. 230, ал. 1 в областната администрация на комисия в състав, определен по реда на чл. 35 от Изборния кодекс. Състава на комисията трябва да включва и представител на областната администрация. По непотвърдена информация откритите бюлетини са изоставени или забравени точно преди да бъдат предадени на тази комисия.

Повече от 16 часа от прокуратурата отказават официална информация по случая. От Районна прокуратура ще дадат официална информация по случая по-късно, съобщи Атанас Илиев, говорител на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай