МС закрива Института за специална техника при МВР

МС закрива Института за специална техника при МВР | StandartNews.com

София. Институтът за специална техника (ИСТ) при МВР ще бъде закрит. Това стана ясно от пресцентъра на правителството, което днес е приело решението.

Промените в Закона за специалните разузнавателни средства, направени с новия Закон за МВР са причина за закриването. С тях дейността на Института по създаване на специфични технически средства и системи, проектиране на удостоверителни знаци, защитени документи, щемпели и печати премина към Държавната агенция „Технически операции", посочват от МС.

Звената на ИСТ, които осъществяват експертно-криминалистична дейност, при вече извършената оптимизация на дейността на МВР структурно и функционално са преминали към Научноизследователския институт по криминалистика и криминология при МВР.

Министерски съвет прие и промяна по отношение на второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на вътрешните работи. С оглед материално-техническото обезпечаване на дирекция „Специална куриерска служба" нейният директор е определен за второстепенен разпоредител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай