Минчев призна за чата, обиди се на Вежди

Потвърди, че ПП не са искали Спортната комисия

Минчев призна за чата, обиди се на Вежди | StandartNews.com

Бившият председател на парламента Никола Минчев („Продължаваме промяната”) призна в ефира на бТВ, че е имало общ чат, който представителите на отделните парламентарни групи са обсъждали председателите на комисии в НС.

ВИЖ ОЩЕ: "Промяната" свири отбой. Няма да тормози Вежди

Чатът разкри ден по-рано зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, призовавайки Минчев и Кирил Петков да си покажат телефоните. Минчев не показа телефона си, но заяви: „Да, това е чатът на Председателския съвет”. Депутатът от ПП потвърди, че първоначално групата му изобщо не е искала Спортната комисия. Заявките са били за правната, енергийната, регионалната, социалната и антикорупционната комисия. Не получихме нито една, затова поискахме спортната, каза Минчев.

Той се обиди на Вежди Рашидов, че не му дава често да води пленарни заседания. Готов съм да му помагам, но той разчита повече на Росен Желязков, което е разбираемо, защото е от неговата парламентарна група – ГЕРБ-СДС. Разчита много и на Йордан Цонев, каза Минчев. И поиска да има по-голяма равнопоставеност между зам.-председателите на НС, за да може и той да води заседания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай