Четвъртък,

Мика Зайкова пребори ковид, работи по бюджета

От: Стандарт -
Мика Зайкова пребори ковид, работи по бюджета
A
A
A

Доайенът в 45-я и 46-я парламент Мика Зайкова (ИТН) пребори коронавирусната инфекция и излезе от карантина, за да тръгне по срещи с колеги синдикалисти, днес конкретно с Асоциацията на организациите на българските работодатели, пише Лупа.бг.

В разговора участваха Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) , както и изпълнителният директор Добрин Иванов и експертът Мария Атанасова.

В уводните си думи в началото на срещата, председателят на АИКБ Васил Велев каза, че заетите в предприятията, членуващи в четирите работодателски организации представляват 82% от всички заети у нас, а брутната добавена стойност, която произвеждат е 86 на сто.

Велев алармира, че трябва да се вземат неотложни мерки, които закъсняват и че има вакуум, който грози да доведе до неблагоприятни последици, а най-спешните мерки са свързани главно с енергетиката.

Той изказа мнение, че минималната работна заплата трябва да се променя на база обективни критерии, а Мика Зайкова сподели, че бюджетът може да подпомогне доходите по два начина – компенсации или освобождаване на средства.

Според нея не бива да се прави прекомерно увеличение на минималната работна заплата, тя предлага семейно подоходно облагане, което да стимулира раждаемостта. Вдигане на тавана за регистрация по ДДС от 50 000 лева на 100 или на 150 хил. също бе споменато от г-жа Зайкова, което бе аргументирано така: „Като освободим малките и средните предприятия от този данък, ще направим децентрализация, те ще захранват областта си“.

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички