“Мама и Aз”: Денков, министри, депутати и кметове да дарят по една заплата

Ежедневно множество родители събират средства

“Мама и Aз”: Денков, министри, депутати и кметове да дарят по една заплата | StandartNews.com

Единственият сериозен напредък в детското здравеопазване през 2023 г. е откриването на 1 юни на новопостроената високотехнологична клиника за майчино и детско здраве „Мама и Аз“. Болницата е препълнена. Много хора говорят, само ние показваме на дело и лекуваме най-тежките случаи.

Проектирана, построена и развита с най-напреднала медицинска експертиза – без една стотинка държавна инвестиция и без никаква подкрепа от дарителски кампании – „явлението“ „Мама и Аз“ сега разгръща фронта срещу детската смъртност и инвалидизацията на деца и юноши в България. Със или без протести или с дарителски кампании, инициативи, мрежи, сдружения или обществени съвети нищо друго реално не се случва. Даже топла вода и ток няма в някои отделния.

Ежедневно множество родители събират средства чрез телевизионни предавания, социални мрежи и фондации за лечение на децата си в чужбина. Някои успяват да посрещнат високите разходи, повечето никога. А защо ние в България да не развием собствена мрежа за педиатрична помощ и грижа с водеща световна експертиза и да я направим достъпна за всички? Национална детска болница н я м а. Няма и да има скоро, защото след като проектът за „Мама и Аз“ в София преди 20 месеца обедини лекари и пациентски организации, държавата стигна до избирането на терен. Интересите на политиците и родителите все още се разминават. Затова ние взехме развитието в свои ръце. Чуждият опит е пътеводен даже за нашия скромен мащаб – един по-близък и едни недостижим пример: 
•    Над 40 млн. евро са набрани от дарения (350 хил. физически лица и над 8 хил. компании) в Румъния за специализирана онкологична детска болница със 187 легла. Проектът е реализиран в рамките на четири години и лечебното заведение вече работи.
•    Над 850 млн. швейцарски франка са събрани от частната фондация „Елеонор“ в Цюрих за детска болница с 230 легла, която ще отвори в края на 2024 г.  Болницата не е нито държавна, нито принадлежи на кантоналната университетска болница: „Въпреки това ние сме университетска детска болница, защото работим в полза на обществото, обучаваме и развиваме научни изследвания“, споделя директорът. 
  
Затова е време е да се премине към директно дарителство, за да издигнем нашата национална експертиза на световно ниво и покрием териториално страната.

Дарявам сега!
Приемаме единствено поименни дарения, прозрачно,  само по банков и електронен път на преводите -  с пълен отчет към дарителите.

ЗАЩО ДИРЕКТНИ ДАРЕНИЯ В


Пациентите отговарят:
•    Защото развиваме „[е]кспертиза и образец за управление – национална гордост!“
•    Защото чуваме всеки ден стотици „[o]громно БЛАГОДАРЯ за грижите, които полагате! Стрaхотни сте!“
•    Защото сме „[е]кип от висококвалифицирани специалисти, отдадени на професията си и на грижата за малките пациенти“
•    Защото разполагаме и развиваме „чудесна материална база… Всичко блести от чистота, леглата в стаите са много удобни, както за децата, така и за възрастните придружители.“
•    Защото инвестираме в и поддържаме „Модерна апаратура като в американска или френска болница [...] и със специализирана линейка за транспортиране на деца в критично състояние”
•    Защото е „без значение в кой час на денонощието… Не знам от къде да започна! .. от индивидуалния подход и отношение към всяко дете, от това, че освен да лекува, персоналът ти вдъхва доверие и спокойствие…или чувала бях само страхотни неща за болницата, но вече се убедих, че наистина е страхотна!”
•    Защото „[д]оживяхме тази благодат, това чудо на чудесата да го има в Плевен, а трябва да се разпространи във всички градове – ще започнем да се справяме с демографската криза ...така ще оживее и пребъде българския народ“
•    Защото имаме хиляди емоционални положителни отзиви от преминали пациенти и защото: „Да не говоря, че идваха по няколко пъти през деня да видят как сме, да прегледат детето. Задала съм сигурно над 100 въпроса, на всеки един ми беше отговорено, не с половин дума, не да ми се обяснява, че много питам, „защото съм майка за първи път“, а просто защото имаха желание и работят с кеф и любов тази така трудна професия!”


Дарявам сега!

Приемаме единствено поименни дарения, прозрачно,  само по банков и електронен път на преводите -  с пълен отчет към дарителите.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Юлиана Атансоеа
преди 3 месеца

Браво! Ще го направим…

Откажи