Край! ГЕРБ постави условията си на Кирил и Асен

Деница Сачева изброи задачите

Край! ГЕРБ постави условията си на Кирил и Асен | StandartNews.com

ГЕРБ постави условията си за размразяване на преговорите за кабинет. Освен ясни позиции за ексепртен кабинет партията на Борисов иска и смирение от Кирил Петков и Асен Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Делян Добрев посочи единствения възможен кабинет. Изненадата

Вече сме в хипотезата на втория мандат и очакваме да чуем общото мнение на парламентарната група на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а не само на отделни представители на ПП, коментира пред БНР Деница Сачева.

Искаме експертно правителство с взаимно приемливи експерти, които да изпълнят важните задачи пред България, а не да правят чистки и гонения. И малко повече смирение и скромност от "Продължаваме промяната", защото 37 депутати не предполагат те да получат цялата власт и еднолично да подбират хората, категорична бе тя.

Трябва да се даде възможност политическите страсти да се уталожат, да бъде зачетен вотът на българските избиратели, да има ясни разговори какви ще бъдат основните задачи на едно редовно правителство с ограничен мандат, каза още Сачева.

Тя изброи и за какво не може да става дума сред тези задачи - чистка в администрацията, смени на директори на училища, гонения и пр., за които се говори на скандалното заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната". Задачите трябва да са свързани с големите теми пред България - еврозона, Шенген, План за възстановяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай