Командироват полицаи на границата

Заповедите в МВР не могат да се поставят под съмнение, заяви Йовчев

Командироват полицаи на границата | StandartNews.com

София. Полицаи ще бъдат командировани на границата, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той докладва за ситуацията с бежанците пред депутатите от комисията по вътрешна сигурност. На ротационен принцип ще бъдат командировани 1400 униформени от "Охранителна полиция" и специализираните полицейски сили. Те ще дават наряди заедно с граничарите на квотен принцип. Предвидено е от всичките 28 дирекции в страната да бъдат командировани по 50 човека.

Те ще патрулират на браздата две седмици, след което ще бъдат сменяни от нови 50 души. "МВР е структура, в която заповедите не могат да бъдат поставяни под съмнение", каза Йовчев в отговор на въпрос за недоволството на полицаи. "Ще прегледаме всичко, което изразиха служителите пред Трето РПУ", допълни той. "Не считам обаче, че това е начинът, и ще взема мерки", закани се Йовчев. Той съобщи още, че ресурсът на Гранична полиция изцяло е изчерпан и ведомството работи на ръба на възможностите си.

Високопроходими автомобили, конфискувани от Агенция "Митници", ще подпомогнат работата на Гранична полиция, стана ясно по време на изслушването в НС. Ще бъде предоставено още оборудване, сред което и свърхмодерни преносими термокамери, закупени със пари от ЕС. Към този момент бежанците в България са 9567. България води разговори със страни извън ЕС, включително и САЩ, за директна материална помощ, заяви още Цветлин Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай