Каракачанов: Трън сме, защото не мълчим

Вицепремиерът призова за диалог

Каракачанов: Трън сме, защото не мълчим | StandartNews.com

Трън в очите сме, защото не мълчим. Това заяви вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, който присъства на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански. Събитието се организира и от българския евродепутат Ангел Джамбазки от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО. Участваха и млади лидери от цялата страна. Каракачанов призова да бъде намерен диалог в българското общество.

„Всичките тези, които сега се точат за властта, с нищо не са по-добри. Напротив, те са коренна противоположност на нашите разбирания, идейни и идеологически виждания. Нашата позиция е да се търси диалог. 30 години ги наблюдавам и го говорим от много години. Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да говорят, а не да вадят нож. С конфронтация, с омраза, с насилие не се е постигнало нищо- нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за  дълго време. Брат с брата, баща и син“, каза Каракачанов. Според него разделението на обществото се използва от една група политици, защото те си заграждат кошара от послушни овце, викайки в началото „долу БКП“.

"След това се разделихме на монархисти и републиканци. Сега на гербаджии и антигербаджии“, каза Каракачанов. Той допълни, че този модел не е полезен за България.

„От 9 млн. на 1 януари 1990 г. сега сме под 7 млн. Неграмотността нараства, и то сред българското население. Нивото на образование тотално спадна. Това е пътят, по който вървим 30 години. Това е пътят, който ни предлагат и едните, и другите. И както винаги, ние трябва да вървим по нашия път. Тъй като утре се събираме заради Тодор Александров, ще го цитирам: „ВМРО не обръща своите погледи нито на изток, нито на запад. Тя се е обрекла на освобождението на Македония и освобождението на българското племе. Точка!“, каза още вицепремиерът. 

„Ние имаме право на свое мнение и не мога да се съглася, че някакви кресливи ултралиберали, наричайки себе си демократични или не знам си какви, ще ми отнемат правото аз да говоря. Или смятат, че могат да сипят заклинанията, които са научили от майките и бащите си, активните борси против фашизма? Ние сме трън в очите и на едните, и на другите. Защото не мълчим? Защото имаме по-различен модел на мислене. Защото за нас националният интерес стои над всичко и не сме съгласни да се правят компромиси и не сме ги допускали“, каза още Каракачанов. Ангел Джамбазки пък изтъкна, че агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай