Каракачанов: Сръбска агентка ни спретна Паспортгейт 

Заради това Катя Матева получи орден от кмета на Босилеград, твърди лидерът на ВМРО

Каракачанов: Сръбска агентка ни спретна Паспортгейт  | StandartNews.com

Уволнената служителка Катя Матева, чийто донос стои зад скандала с Агенцията за българите в чужбина, е сръбски агент. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "Офанзива" на  Канал 3. И посочи като доказателство за обвиненията си, че тези дни Матева е била наградена от кмета на Босилеград Владимир Захариев. "Знае се, че той мачка местните българи и е сръбски инструмент за тяхното потискане", каза още Каракачанов.
Според него Матева е унищожила 14 000 преписки, с което е лишила от българско гражданство съответния брой кандидати за наш паспорт. 
"Тази дама, която се опита да доказва, че македонците са българи, което е национално предателство, извърши престъпление по закона за личните данни", разпали се лидерът на ВМРО. 
Той заяви, че 100 % гарантира, че по времето, когато начело на агенцията за българите в чужбина, е бил Борис Вангелов, не са допускани никакви измами, защото той е въвел графологична експертиза. "Нито един албанец, украинец или сърбин не е получил БГ паспорт през неговия мандат", категоричен беше вицепремиерът.
Той обясни и защо на адреса на централата на ВМРО в София се водят 60 000 граждани на Република Македония. "Такъв е законът, кандидатът за българско гражданство трябва да има постоянен адрес у нас. Как един човек, живеещ в Охрид или Скопие, ще има такъв", каза Каракачанов.
Според него Обединени патриоти трябва да спрат с кавгите си през медиите. Назначението на Марияна Николова за вицепремиер било в правомощията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, защото така било записано в коалиционното споразумение. Сред патриотите имало нервност,
защото още не ясно дали ще отидат заедно на евроизборите, което според Каракачанов е най-добрият вариант. Чака се обаче отговор от Валери Симеонов. Едва след това ще се мисли и как да се редят общите листи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай