ДСБ кани Брюксел на преговорите с "Газпром"

ДСБ кани Брюксел на преговорите с "Газпром" | StandartNews.com

София. ДСБ поиска правителството да съгласува действията си с Европейската комисия по време на преговорите за новия газов договор с "Газпром". Тъмносините ще настояват кабинета ни да съгласува действията си с Европейската комисия.

Страната ни подписва ново споразумение с "Газпром" на 15 ноември, казаха от централата на партията. Според тях руското газово дружество е приложило схемата с монопола си спрямо България при последните преговори във Варна. А това е обвързало газовия договор за доставки с участието ни в проекта "Южен поток".

"Настояваме България да окаже пълно съдействие на Европейската комисия и да предостави всички нужни договори", настоя Иван Иванов. ДСБ иска новия контракт с "Газпром" да е за 5-6 г. Трябвало да се преформулира и начина, по който се образува цената.

Хората на Иван Костов няма да гласуват за нови членове на ВСС. "Няма да участваме в договарянето между партиите и смятаме, че политически орган като парламента не трябва да избира членове на ВСС", каза зам.-шефката на парламента Екатерина Михайлова. Тя отбеляза обаче, че ще задават въпроси на кандидатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай