Десислава Атанасова проговори! Има решение за шеф на БНБ

ГЕРБ и "Промяната" си стиснаха ръцете

Десислава Атанасова проговори! Има решение за шеф на БНБ | StandartNews.com

Десислава Атанасова проговори. Шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС каза общото решение с „Промяната” за новия гуверньор на БНБ. Той очаквано ще бъде сегашният управител Димитър Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Последно! Трима в битката за БНБ

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ смятат да подкрепят Димитър Радев за управител на БНБ, стана ясно от думите на Атанасова в „Панорама”.

„Промяната” до последно твърдяха, че ще издигнат свой кандидат, но днес, след изтичане на крайния срок за номинациите, стана ясно, че са се отказали.

"Димитър Радев е истински професионалист и да, заедно с колегите от ПП-ДБ смятаме, че той трябва да получи нашата подкрепа и да бъде за втори мандат гуверньор на БНБ. Димитър Радев в последния си мандат показа, че работи много усърдно България да влезе в ERM-2. За неговите професионални качества няма нужда да убеждавам никого", каза Атанасова.

Според Атанасова вчерашната визита на украинския президент Зеленски ще бъде запомнена, защото благодарността му към страната ни е била искрена. По думите ѝ България, макар и трудно, ясно е застанала от светлата страна на историята. Припомни колебанията в парламента за решенията за подкрепа на Украйна.

 "Вчерашните декларации бяха насочени към това - че на Украйна и е нужна помощ, трябва да е в ЕС и НАТО, защото това означава стабилност за целия регион"

С огромни компромиси ГЕРБ-СДС са дали подкрепа, за да може България да има правителство, заяви Атанасова.

"Знаем какви щети носим електорално от подкрепата на този кабинет. Защото ГЕРБ е първа политическа сила на няколко избори и въпреки това върна мандата неизпълнен. Подкрепата, която министрите следва да търсят от парламентарните групи, включително и нашата, трябва да са е много ясни параметри и аргументи".

ГЕРБ имат редица критики по отношение на бюджета, енергетиката, изземването на средствата от държавните дружества, заплатите на служителите в МВР и НОИ и други, коментира Десислава Атанасова.

Имунитетът на Бойко Борисов е политическа дъвка, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Борисов е без имунитет повече от 12 години. Той и като министър-председател никога не е имал имунитет, а последните две години беше избиран за народен представител и се отказваше от мястото си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай