Депутат от ДПС: Може да има приятелски огън по Цветанов в ГЕРБ

Без него партията на Борисов трудно ще проведе избори, смята Ерджан Ебатин

Депутат от ДПС: Може да има приятелски огън по Цветанов в ГЕРБ | StandartNews.com

Скандалът с апартаментите прилича на приятелски огън отвътре, а може и да е опит за налагане на ново лице на ГЕРБ за предстоящите избори. Това заяви депутатът от ДПС Ерджан Ебатин в предаването „Беновска пита“ по Канал 3. Според него обществото е много чувствително по темата за корупцията и очаква развръзка на „Апартаментгейт“.  Според представителя на движението ситуацията е много трудна за премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В същото време никак не е лесно да се вземе политическо решение в тази ситуация. Ако Цветан Цветанов подаде оставка от поста си, това неминуемо ще доведе до сътресения в ГЕРБ, защото той е олицитворява стуктурите на партията, има много опит и потенциал. На ГЕРБ ще им бъде трудно да правят избори без него“, коментира още Ебатин.

На въпрос по какво съди, че става дума за приятелски огън, той посочи изявлението на вицепремиера Томислав Дончев, дори го определи като наливане на масло в огъня. По-рано през деня Дончев заяви, че скандалът има потенциал да нанесе щети и е много опасно да не се скъса нишката на доверие в обществото. Вицепремиерът също така настоя, че Цветанов трябва да даде обяснения по въпроса с апартамента му.

"А може би ГЕРБ искат да покажат ново лице, че търпят развитие и прогрес, щом могат да се разделят дори и с важни фигури при поява на съмнения", коментира още депутатът от ДПС.

Ерджан Ебатин смята, че напрежението в обществото се нагнетява, защото се прави политика на база на популизма и това е основният начин за печелене на гласове в момента. По негово лично мнение по-големите популисти в този момент са БСП, в сравнение с ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай